Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi er en behandlingsform der er udviklet i vesten gennem de sidste 100 år.

Kraniosakralterapi er en blid og nænsom behandling med dybtgående virkning på krop og sind. Behandlingen retter sig mod centralnervesystemet, som består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet (sacrum). Heraf navnet kraniosakralterapi.

Centralnervesystemet gennemstrømmes af en væske der hedder spinalvæsken. Det sker i et konstant rytmisk flow, der kaldes kraniosakral-rytmen. Denne rytmiske bevægelse forplanter sig til resten af kroppen, og kan mærkes overalt på kroppen, og kraniet, af en trænet kraniosakral terapeut.

Under behandlingen reguleres kraniosakral-rytmen, og dermed fjernes blokeringer. Denne øgede væskegennemstrømning styrker centralnervesystemet.

Når terapeuten forbinder sig med kraniosakral-rytmen, synker patienten ind i en dyb afslappet tilstand, og spændinger opløses. I denne tilstand er klienten i bedre kontakt med sin underbevidsthed, og fastlåste følelser kan bedre komme til udtryk.

Kraniosakralterapi er velegnet til:

Fysiske og psykiske problemer
Stress og stressrelaterede sygdomme
Problemer i sanse- og bevægeapparat
Efterbehandling efter trafikulykker og operationer
Bideproblemer
Indlæringsproblemer og ordblindhed
Angstproblemer og visse depressive tilstande

Jeg behandler også børn, hvilket er dejligt, da de reagerer lynhurtigt og er gode til at fornemme hvad der er godt for dem.

Hos nogle børn har nakkehvirvler og kranieknogler forskubbet sig, f.eks. på grund af tryk eller træk i forbindelse med fødslen, eller fordi de har ligget forkert. Dette kan resultere i, at en vigtig kranienerve er kommet i klemme. Ved at behandle med kraniosakralterapi kan jeg med blide tryk afspænde og rette mange skævheder op.